WEDSTRIJD EGR Zonhoven - ZVK Celtic Houthalen '94  4 - 3  (3-1)

DATUM 21-01-2011  21:15

DOELPUNTEN 5’ 1-0 HAMDAOUI Naufal, 10’ 2-0 HAMDAOUI Naufal, 17’ 3-0 SELIMOVIC Samir (10m), 20’ 3-1 ABIDAR Adil, 37’ 3-2 ABIDAR Adil, 38’ 4-2 TIBARI Farid, 40’ 4-3 SALMY Nordin (10m)

VERSLAG Opnieuw een onwaarschijnlijke wedstrijd van Celtic waarin het opnieuw 3x moest laten ringeloren alvorens het van de zenuwen verlost geraakte. De wedstrijd in EGR Zonhoven was in de eerste helft bij wijlen niet om aan te schouwen en het was Zonhoven dat gretiger omging met de geringe kansjes die ze bij mekaar gevoetbald kregen. Celtic schiet na de 2 doelpunten van Hamdaoui en de 10m van Selimovic pas wakker. Het komt dan nog met een lucky goal aan de eerredder voor de pauze. Kansjes waren er wel, maar de doelpunten bleven uit. Na de pauze kregen we eerst een kat-en-muis-spelletje tussen beide ploegen, maar het gaandeweg Celtic die meer en meer zijn stempel drukte en thuisdoelman Drillieux die meer en meer (al dan niet met het nodige geluk) uitgroeide tot de held van de match. Het regende doelrijpe pogingen op den duur, maar toch bleven de netten achter hem stil. Tot in de 37’ eindelijk een bal in de kluts kon binnengetrapt worden door Abidar. Celtic sloot aan en Zonhoven moest terug. Celtic werd een eerste 10m onthouden door de zwakke leiding. Een minuutje later kon Tibari onderscheppen en alleen op doelman Heilmann afgaan en de 4-2 binnen punteren. Over en uit zou je zeggen, tot een minuut voor het einde dan toch een 10m moest toegekend worden. Huyuk mist. Laatste minuut dan, opnieuw moet Zonhoven in de fout op de doorgebroken Huyuk en nu mist Salmy niet en scoort de 4-3. Zonhoven passeert en Celtic recupereert. Bomboi met dé kans op de méér dan verdiende gelijkmaker, maar Drillieux redt. Hoekschop met nog 15” op de teller. De bal geraakt opnieuwtot bij Bomboi, en verslaat Drillieux, maar nu komt El Mansouri de meubelen redden om de bal over doel te devieren…..op 2.6”. Geen verdiend punt voor Celtic dat méér dan verdienstelijk voetbalde, maar zijn probleem moet gaan zoeken bij het begin van de partij.